Extra vlhké Cuketové brownies. Krásne a lepkavé brownies, ktoré sa rozpadajú tak, že ich musíte jesť lyžičkou.

Ingrediencie na 10 porcií

na brownies

  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 1/2 hrnčeka kakaa (najlepšie kvalitného, ​​napr. Holandského)
  • 1 a 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 hrnčeka rastlinného oleja
  • 1 a 1/2 hrnčeka cukru
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 2 hrnčeky nastrúhanej cukety
  • 3 – 5 polievkových lyžíc vody
  • 1/2 hrnčeka nasekaných vlašských orechov (nie je nutné)

Na polevu

  • 3 lyžice kakaa
  • 1/4 hrnčeka roztopeného masla
  • 2 hrnčeky cukru múčka
  • 1/4 hrnčeka mlieka
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • štipka soli

 

Postup

Celkový čas prípravy: 60 min

1

Dajte predhriať rúru na 180 ° C. Vyložte plech na pečenie (s rozmermi približne 23 cm x 33 cm) papierom na pečenie a dajte ho bokom.

2

V miske zmiešajte múku, kakao, sódu bikarbónu a soľ.

3

V inej miske pomocou mixéra zmiešajte olej, cukor a vanilkový extrakt. Vmiešajte suchú zmes.

4

Pridajte nastrúhanú cuketu. Nechajte cesto niekoľko minút odležať, aby mohlo vstrebať vlhkosť z cukety. Ak je zmes stále moc sypká, pridajte trochu vody. Vodu pridávajte postupne po lyžiciach, najviac však 5. Cesto by malo byť veľmi husté, ale nie práškovité.

5

Ak chcete, vmiešajte nasekané vlašské orechy. Nebojte sa pre spracovanie cesta použiť ruky namiesto varešky.

6

Cesto dajte na pripravený plech. V predhriatej rúre pečte 25 – 30 minút.

7

Ak chcete, pripravte si teraz polevu: Zmiešajte maslo, kakao, soľ a cukor múčka. Vmiešajte mlieko a vanilkový extrakt.

8

Až budete mať upečené brownies, nechajte ich úplne vychladnúť a rozotrite na ne pripravenú polevu. Nakrájajte na jednotlivé rezy a nechajte stuhnúť v chladničke. Poleva bude stuhnutá na povrchu, pod ním ale zostane vlhká a mazľavá.

9

Brownies uchovávajte po dobu 2 dní v uzavretej vzduchotesnej nádobe.

Zdroj: www.crazyforcrust.com

You Might Also Like