Domáci turecký med len z 5 ingrediencií – o 100 percent lepší ako ten kupovaný!

Supersladký a superlepkavý, to sú charakteristiky správneho tureckého medu. Keď si ho ale pripravíte doma, bude navyše naozaj chutiť po mede a krásne chrumkať vďaka orieškom. Tak si trochu spríjemnite život!

 

Ingrediencie:

3 bielky
160 g cukru
100 ml medu
120 g orechov
2 tortové oplátky

Postup:

Krok 1: Bielky s cukrom vyšľaháme vo vodnom kúpeli dotuha. Sneh by mal byť lesklý a naozaj pevný.Bielky šľahajte vo vodnom kúpeli, aby spevnili a prešli tepelnou úpravou. Keď je sneh tuhý, za stáleho šľahania k nim prilejte horúci med.

Krok 2: Postupne za stáleho šľahania prilievajte rozpustený med, ktorý sme si predtým rozpustili vo vodnom kúpeli.

Krok 3: Nakoniec opatrne vmiešajte aj nasekané orechy.

Krok 4: Zmes rozotrite na tortovú oblátku, priklopte ďalšie oblátkou, zaťažte doskou a nechajte v chladničke stuhnúť. Ostrým nožom potom krájajte na kúsky.

 

– Skúšajte rôzne kombinácie, treba pistácie výborne ladí s ružovou vodou (jednoducho primiešajte 1-2 lyžice do hotovej hmoty), mandle s vodou z pomarančových kvetov či pomarančovou šťavou a kešu oriešky zase chutia s vanilkou.

– Bielky sú síce tepelne upravené, ale med skladujte v chladničke, aby sa neroztekal, a do týždňa ho spotrebujte.

– Ak nemáte tortové oblátky (zoženiete je v cukrárňach či v supermarketoch v sekcii pečiva), med rozotrite na ľahko pomastený papier na pečenie, po vychladnutí nakrájajte na jednotlivé kúsky a bonbonky zabaľte do papiera na pečenie či celofánu.

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

 

You Might Also Like