Domáci syr máte hotový okamžite a netreba žiaden syridlo. Začala som s malou dávkou ale teraz si robím celý hrniec

S poslednými rokmi čím ďalej viac posilňuje trend prípravy základných potravín doma. Domáci chlieb si dnes už pripravuje skoro každý, pretože je to veľmi ľahké a výsledok je úplne fantastický chrumkavý a chutný.

 

zloženie

  • 500 g tvarohu
  • 500 ml mlieka
  • 50 g masla
  • Pol lyžičky sódy
  • 1 vajce
  • soľ

Príprava

Zmiešajte mlieko s tvarohom v hrnci a varte, kým sa nezačne srvátka oddeľovať od vody.

Rozpustite maslo v hrnci a vhoďte do neho vajcia, pridajte sódu. Akonáhle sa suroviny spoja, nalejte zmes do mlieka a varte.

Akonáhle sa začne opäť oddeľovať syr od vody prestaňte miešať. V tomto momente preceďte zmes cez gázu a vytlačte všetku vodu. Udržujte syr v chladničke, aby syr zostal čerstvý.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like