Domáci Pastiersky koláč plnený mäsom. Prvýkrat som ho ochutnala u kamarátky a hneď som si vypýtala recept

Zemiaky ako príloha k mäsu nie je nič nezvyčajné. Čo ale, ak sa tieto dve ingrediencie spoja dohromady? Vyskúšajte si aj vy pripraviť tento skvelý a rýchly recept so zapekanými zemiakmi a mletým mäsom. Nakŕmite celú rodinu!

Ingrediencie

  • 1 kg zemiakov
  • 1 cibuľa
  • 400 g hovädzieho mäsa
  • 25 g masla
  • 5 PL smotany
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

  1. Mäso si nakrájajte na menšie kúsky. Cibuľu si očistite a narežte.

  1. Mäso a cibuľu si pomeľte v mlynčeku na mäso.
  2. Zemiaky ošúpte, nakrájajte a uvarte v osolenej vode.
  3. Mleté mäso osoľte, okoreňte a potom ho osmažte na panvici. V prípade, že je mäsová zmes suchšia, odporúčame pridať malé množstvo vody.

  1. Z hrnca so zemiakmi vylejte vodu a pridajte do neho maslo – zemiaky roztlačte na kašu.

  1. Formu na pečenie pokryte papierom na pečenie a potrite ho slnečnicovým olejom.

  1. Na dno rovnomerne rozotrite polovicu zemiakov.

  1. Následne na nich položte mleté mäso a prikryte ju druhou polovicou zemiakov. Ak chcete mať dobre rozotrenú vrstvu zemiakov, použite drevenú alebo silikónovú špachtľu.

  1. Zemiaky potrite smotanou, na ktorej sa počas pečenia objaví chrumkavá kôrka.

  1. Rúru si predhrejte na 180 stupňov a pečte dozlatista.

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

zdroj: sovkusom.ru

You Might Also Like