Domácí mini kremrole s vanilkovým krémom

Domáce zákusky patria jednoznačne medzi najväčšie dobroty a lákadlá. Tento recept je skvelý zvlášť pre tých, ktorí nemajú príliš v obľúbe veľmi sladkú náplň v klasických rolkách, ale zase majú radi lístkové cesto 🙂 Toto je ideálny kompromis – trubička je naplnená ľahkým vanilkovým krémom.

  • Čas prípravy: 1 h
  • Porcie: pre 12, cca 48 kusov

ingrediencie

  • 500 g lístkového cesta

Krém

  • 225 g krémového syra (Philadelphie, Žervé)
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 2 vanilkové pudingy
  • 750 ml mlieka
  • 4 lyžice krupicového cukru
  • 1 sáčok vanilkového cukru
  • 100 g práškového cukru
  • 1 vajce + lyžica vody, na potretie

Postup

Krok 1

Lístkové cesto rozvaľkajte na tenko a rozdeľte na prúžky s hrúbkou približne 2 cm, ktoré potom ešte prekrojte priečne na pol. Uvarte puding spoločne s mliekom a 4 lyžicami cukru a nechajte ho vychladnúť.

Krok 2

Jednotlivé prúžky cesta namotávejte na formu čiastočne cez seba, na konci dobre pritlačte koniec.

Krok 3

Plech vyložte papierom na pečenie a naskladajte naň pripravenej formy. Rozšľahajte vajcia s lyžicou vody a zľahka potrite každú trubičku. Pečte v predhriatej rúre na 200 ° C približne 15 minút alebo dozlatista.

Krok 4

Vyberte trubičky z formy a ihneď zložte z foriem. Potom ich nechajte vychladnúť. Krémový syr rozšľahajte s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridajte vychladnutý puding a dobre premiešajte. Vyšľahajte smotanu a vmiešajte ju do vanilkovej zmesi. Krémom naplňte cukrársky sáčok a naplňte trubičky.

Krok 5

Posypte šamrole trochou práškového cukru, ak chcete a nechajte ich cez noc v chladničke. Druhý deň podávajte.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like