Domáci chlieb ako od babičky. Príprava je jednoduchá no chuť je vynimočná!

Chutný domáci chlieb ako od babičky s jemne tvrdou kôrkou a s jemným vnútrom v obchodoch budete hľadať márne. Ak sa vám to aj podarí, tak chlieb vydrží čerstvý maximálne 2 dni. Preto vám prinášame recept, ktorý zvládne naozaj každý a rozhodne sa už do pekárne tak často vracať nebudete.

Ingrediencie:


600g hladkej múky
1 a štvrť hrnčeka vody
3 ČL soli
1 ČL krištáľového cukru
20g čerstvého droždia
Podľa chuti kmín.

 

Postup:


1.) Do jednej misky pridajte droždie, cukor a zalejte troškou teplej vody.
2.) Vzniknutú zmes zakryjete utierkou, odložte na tmavé miesto a počkajte kým nevznikne kvások.
3.) V druhej miske vymiešajte múku spolu s vodou a soľou, pridajte vzniknutý kvások a podľa chuti pridajte kmín alebo rozmarín.
4.) Vypracujte hladké cesto, ktoré nechajte odstáť aspoň 4 hodinky. Čím dlhšie cesto kysne, tým viac dierok bude mať.

5.) Z vykysnutého cesta si pripravte menšie alebo jeden väčší bochník.
6.) Na plech položte papier na pečenie a nechajte vyhriať rúru.
7.) Chlieb pečte pri teplote 250 °C 15 minút. Po 15 minútach stiahnite teplotu v rúre na 220°C a pokračujte v pečení ďalších 30 minút.
4.) Po upečení skladujte chlieb ako každé iné pečivo.

 

Close up view of baker kneading dough. Homemade bread. Hands preparing bread dough on wooden table. Preparing traditional homemade bread. Woman hands kneading fresh dough for making bread

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like