Domáci bylinkový syr je fantastický! Zvládne ho pripraviť naozaj každý!

Všetko čo si pripravíte doma s vlastnými surovinami je dobrou cestou pre vaše telo a zdravie. My sme si pre vás pripravili recept na prípravu domáceho syra s použitím medvedieho cesnaku. Pripraviť domáci syr vôbec nie je také zložité ako by ste si mysleli a ak patríte k ľuďom, ktorí uprednostňujú slané pred sladkým, tak je to pre vás ako stvorené.

Ingrediencie:


1L mlieka
1 – 2 ČL soli
250g kyslej smotany
3 vajcia
Pažítka, medvedí cesnak

 

Postup: 


1.) Mlieko nechajte ohriať na jemnom ohni a pridajte soľ.
2.)Vo vedľajšom hrnci si zmiešajte kyslú smotanu s vajíčkami a ohrievajte tiež na jemnom ohni.
3.) Bylinky môžete použiť podľa vlastného výberu a nakrájajte ich na drobno.

4.) Keď mlieko začne vrieť, stiahnete oheň a pridajte pripravenú zmes z kyslej smotany.
5.) Následne povaríte ešte 5 minút a keď sa začnú tvoriť mierne hrudky, pridajte bylinky.
6.)  Na sitko si pripravte gázu a hotovú zmes prelejte cez sitko, nechajte odstáť hodinku a následne odložte hotový syr do chladničky na 4 hodiny.

Dobrú chuť.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like