Domáce tvarohové slimáky z mäkkučkého cesta – s tou najlepšou krémovou náplňou!

Tento recept je unikátny a jedinečný v tom, že slimáky sa ihneď po upečení zalejú kyslou smotanou. Tá uzamkne chuť tvarohu. Slimáky sú úžasne vláčene. Náplň môžete ľubovoľne obmieňať podľa vlastnej fantázie a chuti.

Vyskúšajte tento recept s nami a nebudete ľutovať. Tento recept si zamilujete ihneď po prvom ochutnaní!

Ingrediencie:

– 350 g polohrubej múky
– 3 g sušeného droždia
– 100 ml mlieka
– 50 g cukru
– 50 g masla
– 70 ml kyslej smotany
– štipka soli

Náplň:

– 500 g tvarohu
– 1 vajce
– 100 g cukru

Navrch:

– 200 ml smotany
– 1 lyžica cukru

Postup:

1)
Do teplého mlieka vmiešame droždie a pridáme pol lyžičky cukru, 2-3 lyžice múky. Nechajte vzísť kvások, zhruba 30-40 minút. Potom v mise zmiešajte všetky sypké prísady. Pridajte maslo, smotanu a premiešajte.

2)
Kvások zapracujeme do zvyšných surovín a vymiesime cesto. Ak je cesto príliš riedke, pridajte múku. Ak príliš tuhé, pridajte mlieko. Hotové cesto nechajte odpočinúť 10-15 minút. Odpočinuté cesto znova vymiesime.

3)
Cesto teraz prikryjeme a necháme na teplom mieste nakysnúť. Medzitým si z tvarohu, vajcia a cukru pripravíme náplň. Všetky tieto suroviny zmiešajte dohromady.

4)
Teraz si rozvaľkajte cesto. Na hrúbku zhruba 0,5-1 cm a do tvaru obdĺžnika. Na rozvaľkané cesto poukladáte náplň. Teraz cesto aj s náplňou zrolujte do rolády.

5)
A teraz stačí nakrájať slimáky. Z jednej rolády by Vám slimákov malo vyjsť 20. Slimáky vyskladajte na plech vystlaný papierom na pečenie.

6)
V priebehu pečenia slimáky zvýšia svoj objem. 5-7 minút pred koncom pečenia môžete slimáky potrieť vajcom.

7)
Pečieme pri 180-200 stupňoch podľa rúry, dozlatista. Zmiešajte si smotanu s cukrom. Po upečení polejte slimáky smotanou s cukrom. Nechajte slimáky zakryté. Po vychladnutí odkryte.

Zdieľajte tento skvelý recept na mäkkučké tvarohové slimáky aj so svojimi priateľmi! Určite si tiež radi pochutnajú!

You Might Also Like