Domáce plnené zemiakové klobásy s hubami zachutia každému

Zdieľať článok na

Domáce zemiakové klobásy sa objavujú v kuchyniach mnohých slovanských národov – litovský, bieloruský, ukrajinský, poľský. A môžu sa, aj v tej vašej.  Je jasné, že každá krajina má svoj vlastný, špecifický recept, podľa ktorého si pripravuje túto lahodnú delikatesu. Podstatou však je, aby boli bravčové vnútornosti zmiešané so zemiakmi, alebo zemiaky zmiešané s mäsom.

 

Taktiež by ste nemali zabudnúť ani na cibuľu, ktorá uchováva zemiakom tú správnu farbu. Nakrájané či nastrúhane zemiaky rýchlo stmavnú a šťava z cibule tomuto procesu zabraňuje.

Potrebujete

  • 1,5 kg zemiakov

  • 250 g hovädzieho mäsa (brisket, bôčik, slanina)

  • 300 g šampiňónov

  • 2 cibule

  • 3 m črievka na klobásy

  • 2-3 PL rastlinného oleja

  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

Črievka si dôkladne umyte.

Očistené zemiaky si nastrúhajte na strúhadle.

Cibuľku si orestujte na panvici.

Huby a bôčik si nakrájajte na menšie kúsky, pridajte ich k cibuli a povarte až kým nebudú úplne hotové.

Všetky ingrediencie si zmiešajte a môžete začať s plnením čriev. Konce zaviažte a nezabudnite urobiť pár dierok na každej klobáse.

Zemiakové klobásky dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov po dobu 40-50 minút.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Ako prílohu môžete zvoliť tekvicu, zemiaky pečené v rúre alebo niečo zdravšie, v podobe zeleninového šalátu. Nezabudnite ani na kyslú smotanu, ktorá celému pokrmu dodá tú správnu chuť!

zdroj:takprosto.cc


Zdieľať článok na

You Might Also Like