Domáce pečené chipsy s bylinkami. Chrumkavé, voňavé, skvelé – a však pečené a s minimálnym podielom tuku.

Po vyskúšaní tohto receptu už zrejme nikdy nekúpite chipsy z obchodu. Tieto sú chrumkavé, voňavé, skvelé – avšak pečené a s minimálnym podielom tuku. Navyše si ich môžete prispôsobiť presne svojmu vkusu, pridajte treba bylinky či cesnak :).

  • Doba prípravy: 35 minút
  • Porcie: 2

 

ingrediencie

  • 3 stredné zemiaky, olúpané
  • soľ a korenie
  • cesnak, bylinky (voliteľné)
  • 1 až 2 lyžice oleja

Postup

  1. Predhrejte rúru na 230 ° C. Plech vyložte papierom na pečenie.
  2. Zemiaky nakrájajte na veľmi tenké plátky, približne 3 mm.
  3. Priveďte do varu hrniec s vodou a vsypte doňho zemiakové plátky. Nechajte variť 3 až 5 minút, potom zlejte a zemiaky zmiešajte s olejom, soľou, korením a bylinkami podľa chuti.
  4. Jednotlivé plátky vyskladajte na pripravený plech a pečte je približne 15 minút alebo dozlatista.
  5. Hotové chipsy preložte na mriežku k vychladnutie. Stačí pár minút, aby neboli horúce a môžete podávať.

video Recept

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Zdroj: www.homecookingadventure.com

You Might Also Like