Domáce mini pizze s tofu a olivami: Nekupujte ich v obchode zmrazené, tento recept chutí stokrát lepšie!

Prečo by ste si kupovali mrazenú pizzu v obchodoch, keď si ju viete urobiť čerstvú a z kvalitných surovín doma? To isté platí aj o stále populárnejšej mini pizze, ktorú milujú najmä naše deti. Pripravte im chutný obed a neplytvajte peniazmi, ani zdravím Vašich ratolestí.

Čo budete potrebovať?

  • 500 g polohrubej múky
  • 250 ml vody
  • 15 ml olivového oleja
  • 10 g soli
  • 20 g kryštálového cukru
  • ½ kocky droždia
  • 200 ml paradajkového pretlaku
  • 150 g tofu
  • 1 malú cibuľu
  • 20 kúskov čiernych olív
  • tymian, bazalku, oregano podľa chuti
  • 1-2 strúčiky cesnaku

Postup

Teplú vodu si zmiešajte s olivovým olejom, do nej rozdrobíme droždie, pridajte soľ a cukor a premiešajte, nakoniec nechajte 5-10 minút odstáť na teplom mieste. Potom si do misky nasypte múku a zalejte ju zmesou s droždím. Premieste pevné cesto a nechajte ho vykysnúť prikryté utierkou približne 20-30 minút na teplom mieste.

Medzitým si pripravte kvalitný paradajkový základ. Paradajkový pretlak zmiešajte podľa chuti s korením a pretlačte doň cesnak. Pre lepšiu chuť môžete pridať aj čerstvé paradajky, v tom prípade je ale nakrájajte na menšie kúsky a celú zmes nechajte povariť asi 10 minút. Ak čerstvé paradajky nepotrebujete, paradajkový základ máte pripravený aj bez varenia.

Do misky si nakrájajte na malé kúsky tofu a čierne olivy, ktoré môžete tiež rozrezať na menšie kúsky, aby z pizze nespadli.

Na pomúčenej doske si vyvaľkáme cesto a vykrojíme z neho väčším pohárom mini pizze. Tie potrite paradajkovým základom a posypte tofu syrom a olivami. Na záver si pokrájajte cibuľu na kolieska a po jednom koliesku dajte na každú mini pizzu. Pizze môžete posypať tvrdým syrom.

Pizze pečte v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 10-15 minút a podávajte ešte teplé.

Prajeme dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like