Prečo by ste si kupovali mrazenú pizzu v obchodoch, keď si ju viete urobiť čerstvú a z kvalitných surovín doma? To isté platí aj o stále populárnejšej mini pizze, ktorú milujú najmä naše deti. Pripravte im chutný obed a neplytvajte peniazmi, ani zdravím Vašich ratolestí.
Čo budete potrebovať?
- 500 g polohrubej múky
- 250 ml vody
- 15 ml olivového oleja
- 10 g soli
- 20 g kryštálového cukru
- ½ kocky droždia
- 200 ml paradajkového pretlaku
- 150 g tofu
- 1 malú cibuľu
- 20 kúskov čiernych olív
- tymian, bazalku, oregano podľa chuti
- 1-2 strúčiky cesnaku
Postup
Teplú vodu si zmiešajte s olivovým olejom, do nej rozdrobíme droždie, pridajte soľ a cukor a premiešajte, nakoniec nechajte 5-10 minút odstáť na teplom mieste. Potom si do misky nasypte múku a zalejte ju zmesou s droždím. Premieste pevné cesto a nechajte ho vykysnúť prikryté utierkou približne 20-30 minút na teplom mieste.
Medzitým si pripravte kvalitný paradajkový základ. Paradajkový pretlak zmiešajte podľa chuti s korením a pretlačte doň cesnak. Pre lepšiu chuť môžete pridať aj čerstvé paradajky, v tom prípade je ale nakrájajte na menšie kúsky a celú zmes nechajte povariť asi 10 minút. Ak čerstvé paradajky nepotrebujete, paradajkový základ máte pripravený aj bez varenia.
Do misky si nakrájajte na malé kúsky tofu a čierne olivy, ktoré môžete tiež rozrezať na menšie kúsky, aby z pizze nespadli.
Na pomúčenej doske si vyvaľkáme cesto a vykrojíme z neho väčším pohárom mini pizze. Tie potrite paradajkovým základom a posypte tofu syrom a olivami. Na záver si pokrájajte cibuľu na kolieska a po jednom koliesku dajte na každú mini pizzu. Pizze môžete posypať tvrdým syrom.
Pizze pečte v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 10-15 minút a podávajte ešte teplé.
Prajeme dobrú chuť!
Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!