Domáce kysnuté rožky plnené orechami podľa starého receptu mojej babičky

Na prípravu budeme potrebovať:

250 g polohrubej múky,
1/2 čerstvého droždia,
60 g bieleho jogurtu,
50 g masla,
1 vajíčko,
2 PL pr. cukru,
1 ČL soli,
1 ČL vanilkového cukru,
100 g mletých vlašských orechov,
1/2 šálky kr. cukru,
1 žĺtok.

POSTUP:

 Krok 1
250 g múky si zmiešame s droždím, ktoré sme si nechali napučať v rozpustenom masle. Pridáme jogurt, vajíčko, 2 PL pr. cukru, soľ a vanilkový cukor. Necháme v pekárničke vymiešať a vykysnúť približne 2 hodiny.

 Krok 2
V druhej miske si zmiešame orechy s kr. cukrom a dobre premiešame.

 Krok 3
Keď máme cesto vykysnuté, rozdelíme si ho menšie kúsky. Veľkosť závisí na Vás – tvarujeme podľa toho, ako veľké chceme mať rožky.

 Krok 4
Na jeden koniec umiestnime mleté orechy zmiešané s cukrom. Na druhej strane si narežeme prúžky, ktoré pri rolovaní vytvoria krajší vzhľad.

 Krok 5
Ukladáme na papierom vystlaný plech, potrieme rozšľahaným žĺtkom a pečieme pri teplote 180 stupňov, kým nám rožky nechytia zlatistú farbu. (Vrch môžeme ešte posypať mletými orechami zmiešanými s cukrom).

Podávame s čajom alebo kávou. Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like