Domáce kuracie rezne v šťavnatej marináde z kyslej smotany!

Existuje nepreberné množstvo marinád. Každý máme vychytanú tú svoju najobľúbenejšiu. Niekedy sa však stane, že nech marinujeme, ako marinujeme, nakoniec je všetka šťavnatosť a krehkosť mäsa preč. Dnes si ukážeme marinádu z kyslej smotany.

Smotana zaistí nielen báječnú chuť, ale tiež garantuje maximálnu šťavnatosť mäsa. Celá Vaša rodina si bude oblizovať prsty ešte dlho po obede.

INGREDIENCIE

  • 1 kg kuracích pŕs
  • 200 ml kyslej smotany
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 2 vajcia
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 6 lyžíc strúhanky
  • soľ, korenie podľa chuti
  • olej na vyprážanie

POSTUP

  1. Mäso nakrájajte na tenké plátky. Vmiešajte vajcia, korenie a drvený cesnak do kyslej smotany. Do tejto marinády vložte mäso a dajte ďalej marinovať do uzatvárateľnej krabice. Marinujte cez noc.
  2. Zmiešajte múku a strúhanku, obaľte v zmesi nakladané mäso a potom zmažte v horúcom oleji. Vhodnou prílohou sú pečené zemiaky.

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: ketkes.com

You Might Also Like