Domáce cesnakové pečivo. Tá vôňa a čerstvosť a pre vás stane návykovou.

Niet nad pečivo pripravené doma. Nech už si doma pripravujete čokoľvek, zaberie to nejaký čas, no chuť pečiva a čerstvosť sa vám vyplatí. Cesnakové pečivo, ktorému sa venujeme v tomto článku, vám rozvonia celú kuchyňu a nepohrdne ním nikto.

Ingrediencie:


½ l mlieka
800g polohrubej múky
80 ml oleja
2ks zemiakov
½ KL rasce
1KL cukru
1Kl soli
30g suchého droždia

Postup:


1.) Všetky uvedené suroviny si vymiešajte, pripravte pevné cesto a nechajte vykysnúť.
2.) Ak máte doma pekárničku, tak všetku prácu urobí za vás.
3.) Potom cesto rozmieste a rozdeľte na 16 častí.
4.) Z cesta môžete vytvarovať jednoduché žemle alebo si z cesto vytvarujte na menšie laná, ktoré zauzlite a dostanete suk.

5.) Pripravené cesto si preložte na plech, prekryte utierkou a nechajte ešte aspoň 30 minút vykysnúť.
6.)  Rúru je potrebné predhriať na 200°C. Pred pečením ich potrite cesnakovým olejom. 7.) Ten si pripravíte zmiešaním oleja s troškou soli a so strúčikom cesnaku.
8.) Pečte zhruba  minút. Po vytiahnutí z rúry opäť potrite cesnakom.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like