Domáce cesnakové pagáče s báječnou chuťou a jednoduchou prípravou! Je nemožné im odolať

Pre milovníkov cesnaku dnes máme extra špecialitu. Do bochníkov sa pridáva namiesto klasického cesnaku cesnak medvedí. Je o poznanie silnejší i aromatickejší. Upečené bochníky tak skvele vonajú a ešte lepšie chutia. Chuť je plná a na cesnak naozaj bohatá.

Nebojte sa však niečoho extrémneho. Tvaroh, ktorý je do bochníkov pridaný, cesto aj finálnu chuť krásne zjemní.

Ingrediencie

  • 500 g hladkej múky
  • 20 g čerstvého droždia
  • 1 lyžička cukru
  • 100 ml mlieka
  • 150 g kyslej smotany
  • 1 vajce
  • 250 g masla
  • 150 g tvarohu
  • 3 lyžičky soli
  • 2 paličky medvedieho cesnaku
  • 1 vajce na potretie

POSTUP

1) Do teplého mlieka primiešame cukor a droždie. Počkáme, až nám vzíde kvások.

2) V miske zmiešame múku so soľou, maslom a tvarohom. Vajcia zmiešame so smotanou a túto zmes pridáme do múky. Pridáme k tomu všetkému kvások a vypracujeme tuhé cesto. Dajte na hodinu do chladničky.

3) Po uplynutí hodiny cesto vytiahneme z chladničky a rozvaľkáme na pomúčenej doske zhruba na 1,5 cm hrubý plát. Ten zasypeme cesnakom a preložíme na plát na pol, znova napoly a ešte raz napoly.

4) Necháme 10 minút odležať, potom rozvaľkáme a znovu preložíme. Zase necháme 10 minút odležať, opäť rozvaľkáme a znovu preložíme. Takto spracované cesto rozvaľkáme na finálnu plát hrubý 2 cm. Pomocou hrnčeka vykrojíme jednotlivé kolieska.

5) Ak sa Vám nechce zdržovať s prekladmi, pridajte cesnak rovno do cesta. Nemusíte ho potom takto zapracovávať.

6) Kolieska preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a rozohrejeme si rúru.

7) Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a dáme do rúry. Pečieme na 200 stupňov asi 18 minút.

 

Zdieľajte tento báječný recept na domáce cesnakové žemličky aj s vašimi priateľmi!

You Might Also Like