Domáce bylinkové maslo so soľou

Doma sme sa pustili do výroby domáceho masla, ktoré sa absolútne nedá porovnávať s tými z obchodu. Až na nejaké výnimky, ktorých nie je veľa.

Ingrediencie na 1 porcia

potrebujeme

  • 2 smotany na šľahanie, viac ako 30%
  • soľ
  • Bylinky, ideálne čerstvé

Postup

Celkový čas prípravy: 14 min

1

Obsah téglika vlejte do misy od robota a začnite šľahať. Šľahajte cca 10 minút. V priebehu tej doby sa začne oddeľovať maslo a cmar.

2

Akonáhle sa vám začne maslo zdať dostatočne hutné, vyklopte ho do sitka vyloženým plátnom a zlejte cmar.

3

Potom maslo premyte pod prúdom studenej vody v miske, aby sa vylúčili zvyšky srvátky. Je to potrebné zopakovať asi 3x. Z masla by na konci prepieranie mala tiecť čistá voda.

4

Do masla môžete tiež pridať soľ a posekané čerstvé bylinky.

Poznámka

Maslo môžete robiť v robote, ručnom mixéry, ale aj pomocou ponorného mixéra. Ak maslo preperiete pod teplou vodou, nie studenou, môže sa stať, že zhorkne. My to neurobili a nestalo sa tak. Ale voda je istota :).

You Might Also Like