Domáca zemiaková polievka vás ohromí svojou chuťou. Hotová je raz-dva a pochutí si celá rodina!

Prvý chod hlavného jedla je nevyhnutný pre harmonické fungovanie tráviaceho systému. Polievka by mala byť výživná, nemala by spôsobovať pocit ťažoby a čo je najhlavnejšie, mala by byť vynikajúca. Ak už v obchode alebo na svojej záhradke objavíte mäkké a voňavé mladé zemiaky, bolo by hriech nepripraviť si z nich úžasnú a sýtnu polievku. Poďme na to!

Ingrediencie:

  • 2,5 l zeleninového vývaru
  • 400 g mladých zemiakov
  • 3 mrkvy
  • 3 PL masla
  • 1 zväzok kôpru
  • 2 PL sušenej bazalky a oregána
  • Soľ a korenie podľa vkusu
  • 100 g smotany

Postup

  1. Mrkvu si dôkladne umyte a očistite. Nakrájajte ju na malé polkruhy.

  1. Zemiaky si umyte a odstráňte šupku. Veľké si narežte na 4 časti, stredné na polovicu a malé môžete dať do polievky celé.

  1. V hrnci, kde sa bude polievka variť, si rozpustite maslo a osmažte na ňom zemiaky a mrkvu. Stačí 4-5 minút pod pokrievkou.

  1. Odstráňte pokrievku a pridajte bylinky. Opäť všetko osmažte na miernom ohni po dobu 6-7 minút. Ak je to potrebné, pridajte viac masla.

  1. Kôpor si nasekajte najemno. Namiesto neho môžete použiť petržlen, zelenú cibuľku alebo pór (ten treba smažiť dozlatista).

  1. Všetko zalejte bujónom a pridajte kôpor. Varte, kým zemiaky a mrkva nebudú uvarené. Pridajte soľ a korenie podľa chuti. Dobrú chuť!

  1. Podávajte ešte horúcu a dozdobte kyslou smotanou.

V prípade, že zemiaky nechcete zbaviť šupky, pokojne ju na nich nechajte – získate vitamíny, ktoré sú v nej obsiahnuté!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

zdroj:takprosto.cc

You Might Also Like