Domáca tyčinka snickers

Ak neviete aká je Vaša obľúbená tyčinka, je na čase, aby ste na to prišli, možno aj vďaka tejto doma vyrobenej, nepečenej tyčinke snickers! Tento recept je určený pre tých, ktorí milujú kombináciu čokolády, karamelu, nugátu a arašidov. Čo tak spraviť svojim deťom radosť a ukázať im, že doma vyrobené sladkosti sú chutnejšie a čerstvejšie ako tie z obchodu, a Vy viete čo tam dávate a určite aj Vaša peňaženka nebude ľahšia

 

Na prípravu budeme potrebovať:

100 g nasekanej tmavej čokolády,
1/2 šálky masla,
2/3 šálky hladkej múky,
1/4 ČL jedlej sódy,
1/4 ČL soli,
2 a 1/4 šálky kr. cukru,
2 väčšie vajíčka,
1 ČL vanilkového extraktu,
1 balíček cukríkov karamelky,
2/3 šálky kondenzovaného mlieka,
2 PL vody,
1 a 1/2 šálky nasekaných nesolených arašidov,
1/3 šálky masla,
200 g marshmallow cukríkov,
1/3 šálky arašidového masla,
300 g čokoládových lupienkov,
1/4 šálky masla,
1/4 šálky smotany na šľahanie.

POSTUP:

 Krok 1  
Nasekanú tmavú čokoládu spolu s 1/2 šálky masla roztopíme.

 Krok 2  
Trúbu si predhrejeme na 180 stupňov a pripravíme si zapekaciu misu o rozmere 33 x 20 cm.

 Krok 3  
Pripravíme si 1. vrstvu: V miske si zmiešame múku, jedlú sódu a soľ. Do druhej misky si dáme čokoládu, ktorú sme si roztopili spolu s maslom a vmiešame do nej 1 šálku kr. cukru. Následne vmiešame 1 vajíčko po druhom a za každým dôkladne premiešame. Pridáme vanilkový extrakt. Keď vymiešame čokoládovú hmotu, môžeme do nej pridávať postupne zmiešanú múku so soľou a sódou a poriadne spolu premiešame až kým nedostane hmotu, ktorá sa dá roztierať. Navrstvíme do formy na pečenie a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 15 – 17 minút. Upečené vyberieme a necháme vychladnúť na mriežke.

 Krok 4  
Pripravíme si karamelovú vrstvu: Karamelky si rozpustíme na panvici a pridáme 2 PL kondenzovaného mlieka a vody. Za stáleho miešania dostaneme krémovú hmotu, do ktorej pridáme nasekané arašidy a takto pripravenú hmotu rozotrieme na upečený korpus a vložíme do mrazničky.

 Krok 5  
Pripravíme si nugátovú vrstvu: V stredne veľkom hrnci si spojíme 1 a 1/4 šálky kr. cukru spolu so zvyšným kondenzovaným mliekom a 1/3 šálky masla. Privedieme do varu a za stáleho miešania rozvaríme. Keď nám vrie, zmiernime oheň a varíme nezakryté približne 5 minút bez miešania. Odstránime z ohňa a vmiešame marshmallow cukríky, ktoré sme si predtým rozvarili v inom hrnci a taktiež pridáme arašidové maslo. Takto pripravenú nugátovú vrstvu navrstvíme na karamelovú vrstvu a pekne uhladíme. Opäť takto navrstvené hmoty umiestnime do mrazničky.

 Krok 6  
Pripravíme si čokoládovú vrstvu: Do hrnca si dáme čokoládu, 1/4 šálky masla a smotanu na šľahanie. Zohrejeme (pozor! nesmie nám to vrieť) a rozpustíme čokoládu a maslo v smotane. Navrstvíme na nugátovú vrstvu a odložíme späť do mrazničky, aby nám čokoláda stuhla.

 Krok 7  
Narežeme na kocky alebo obdĺžniky a podávame.

Dobrú chuť!

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Zdroj: cookingclassy

 

You Might Also Like