Domáca polievka s mäsovými guľkami – vhodná na večeru či obed!

Už naše babičky vraveli, že polievka je grunt. Teda základ jedla. Musí byť chutná, výdatná a ešte lepšie, zdravá. Pripravte si preto túto luxusne chutnú polievku s mäsovými guľkami. Budú ju zbožňovať aj Vaše deti.

Výhodou je bezpochyby nielen rýchla príprava ale aj báječná chuť – táto polievka je jasnou voľbou na večeru či obed. 

INGREDIENCIE

  • Hovädzí vývar zo 400 g mäsa
  • 1 petržlen
  • 120 g mrkvy
  • 1 malá cibuľa
  • 1 paradajka
  • 2 zemiaky
  • 1 hrnček zeleného hrášku
  • 1/2 papriky
  • 3 bobkové listy
  • soľ
  • mleté ​​čierne korenie podľa chuti

MÄSOVÉ GUĽÔČKY

  • 400 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1/2 šálky ryža
  • 1 vajce
  • soľ
  • mleté ​​čierne korenie podľa chuti

POSTUP

  1. Pridáme hovädzie mäso do studenej vody (asi 2,5 l). Varíme po dobu 1 hodiny pri miernom plameni. Keď sa objaví pena, vyberte ju. Očistite zeleninu a pridajte ju nadrobno nakrájanú do polievky spolu s bobkovým listom. Varte ďalších 20 až 30 minút. Potom vyberte mäso.
  2. Uvarte si ryžu a potom ju schlaďte. Pridajte soľ, korenie, vajce a uvarené mäso. Premiešajte a vytvarujte guličky mokrými rukami. Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a umiestnime do polievky. Paradajky nakrájame na menšie kúsky a pridajte ich tiež do polievky spolu so zeleným hráškom.
  3. Narežte papriku na tenké prúžky a vložte do polievky. Polievku varte na miernom plameni po dobu 10 minút a potom vložte mäsové guličky. Varte všetko spoločne 10 minút, potom odstavte zo sporáka a môžete podávať.

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: kektes.com

You Might Also Like