Domáca nutella. Kto by nemal rád známu čokoládovú nátierku s chuťou lieskových orieškov.

Na prípravu budeme potrebovať:

100 g lieskových orieškov,
150 ml mlieka,
2 PL medu,
2 PL hnedého cukru,
100 g horkej čokolády (najmenej 50 % kakaa),
1 PL kakaa,
100 g mliečnej čokolády (môže byť aj s náplňou – lieskovoorieškovou).

 

POSTUP:

 Krok 1  
Orechy si vložíme do trúby a pečieme ich dovtedy, kým nedostanú tmavú farbu. Vyberieme ich a odstránime z nich lupku.

 Krok 2  
Po upečení a odstránení lupky ich vložíme do handry a poriadne očistíme. Vložíme ich do mixéra a rozmixujeme, aby sme dostali pastu.

 Krok 3  
V hrnci nad parou si rozpustíme kakao s čokoládou (aj mliečna, aj horká). Do druhej misky si dáme mlieko, med, cukor a varíme.

 Krok 4  
Najskôr si do vymixovaných lieskových orechov pridáme rozpustenú čokoládu a vymixujeme.

 Krok 5  
Následne pridáme mierne vychladnuté mlieko a znova vymiešame až do chvíle, keď nedostaneme homogénnu hmotu.

 Krok 6  
Prelejeme ju do sklenenej nádoby a uzavrieme.

Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like