Dokonalý recept na karamelové rezy s banánom, ktoré si zamiluje celá rodina

Pečiete stále dookola to isté? Bábovka strieda perník a ten zase štrúdľa? Skúste niečo nového a pritom vyskúšaného. Naša redakcia si zamilovala tieto dokonalé karamelové rezy, a tak veríme, že si ich obľúbite aj vy!

Čo budete potrebovať na cesto:
1 ks banán
4ks vajíčka
1 šálka polohrubej múky
100ml olej
10g škorice
1 balenie prášku na pečenie
4 lyžice cukru

Čo potrebujeme na náplň:
300g cukor krupica
200ml smotana na šľahanie
150g maslo
200g kyslá smotana
250ml mlieka
4ks banán

Ozdoba:
50g čokolády

Postup:
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne pridávame olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a škoricou. Takto pripravené cesto si navrstvíme na plech, ktorý sme si vyložili papierom a na dno poskladali na kolieska nakrájaný banán. Pečieme pri teplote 190 stupňov pekne do zlatista. V hrnci skaramelizujeme 300g cukru.

Keď máme karamel hotový, pridáme smotanu na šľahanie a za stáleho miešania hmotu spojíme. Odstránime z ohňa a do ešte teplého karamelu pridáme maslo, ktoré miešaním rozpustíme a necháme vychladnúť. Kyslú smotanu zmiešame s mliekom a následne pridávame po častiach skaramelizovanú hmotu. Spojíme. Ak by bola hmota príliš riedka, tak vynecháme mlieko.
1/3 krému navrstvíme na upečený plát cesta, naložíme banány (vcelku alebo ich môžeme nakrájať) a potrieme ich krémom. Vrch zdobíme strúhanou čokoládou a alebo karamelovým dipom.

 

Dobrú chuť !

 

You Might Also Like