Dokonalý orechový zákusok s tým najlepším krémom – hotový do 30 minút.

Dnes vás oboznámime s úžasne jednoduchým receptom na maďarský krémeš. Chuť orechov a vanilkového krému úplne zamatovej konzistencie, je dokonalá. Každé sústo sa stáva kulinárskym pôžitkom. Dezert nájdete aj na pultoch kvalitných cukrární.

Niet divu. Je naozaj luxusnou záležitosťou a vždy sa zje do posledných odrobiniek.

INGREDIENCIE:

80 g cukru kryštál
100 g mletých orechov
100 g rozdrvených piškót
5 vaječných bílkov 2 žĺtky
50 ml oleja
1 lyžičku prášku do pečiva

KRÉM
3 žĺtky
2 balenia zlatého klasu (originálny krémový prášok s vanilkovou príchuťou)
5 lyžíc cukru kryštál
700 ml mlieko
100 g masla
300 ml smotany na šľahanie

POSTUP

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh s polovicou cukru. Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom, pridáme olej a postupne aj mleté ​​orechy zmiešané s rozdrvenými piškótami. Jemne premiešame spoločne so snehom a navrstvíme na plech vyložený papierom na pečenie. Najvhodnejši je plech 40 × 28 cm. Pečieme pri teplote 180 stupňov 8-10 minút. Keď cesto vychladne, pozdĺžne ho rozrežeme na polovicu.

Teraz prichádza na rad krém. 500 ml mlieka dáme variť a vo zvyšnom mlieku rozmiešame zlatý klas, žĺtky a cukor. Keď mlieko začne vrieť, odstavíme z plameňa a vmiešame pudingovo-žĺtkovú zmes. Rozmiešame a vrátime na mierny plameň. Za stáleho miešania varíme, kým nevznikne hustý hladký krém. Maslo našľaháme v samostatnej mise a potom po lyžičkách vmiešame do vychladnutého pudingového krému. Vyšľaháme si smotanu do tuhej šľahačky.

Na prvý plát cesta navrstvíme pudingový krém, preložíme druhým plátom cesta a nakoniec navrstvíme na vrch ušľahanú šľahačku. Ozdobíme čokoládovými pilinkami a dáme cez noc vychladiť.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: kolaci.biz

You Might Also Like