Dokonalé veľkonočné pečivo – Božia Milosť – podľa receptu našich babičiek. Šťavnaté a mäkučké ako obláčik

Veľká noc sa pomaly, ale iste blíži. Preto Vám dnes prinášame recept na Božej milosti, ktoré určite poznáte ešte od svojich babičiek. Sú úžasne krehké, ale ich chuť nemá konkurenciu, čo sa sladkého pečiva týka.

Báječne chutia ihneď potom, čo ich vypražíte. Ale nepohrdnete nimi ani deň druhý. Diétu však neplánujte. Nebudete ich mať nikdy dosť. Vy, ani Vaša veľkonočná návšteva.

INGREDIENCIE

550 g hladkej múky
3 lyžice cukru kryštál
vanilkový cukor
3 žĺtky
300 ml bieleho jogurtu zmiešaného s citrónovou šťavou
1 lyžička sódy bikarbóny
štipka soli
Olej na vyprážanie
Práškový cukor (na obalenie)

 

POSTUP

Na doske si zmiešame múku so všetkými ingredienciami. Vypracujeme si cesto a dáme na hodinu odpočinúť do chladničky.

Po vychladnutí si z cesta vyvaľkáme kruhový plát s hrúbkou 5 mm. Potom si vykrojíme obdĺžniky (alebo iné ľubovoľné tvary) a uprostred nakrojíme (môžete nakrojiť dvakrát).
Teraz stačí len usmažiť. S olejom naozaj nešetrite. Božej milosti krátko teda krátko osmažte doružova (samy dôjdu).

Počas vyprážania sa Vám krásne nafúknu. Ešte teplé kúsky obaľujte v práškovom cukre

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like