Dokonalá smotanová torta, ktorá ulahodí nielen chuťovým pohárikom, ale aj očiam. Jej príprava Vám zaberie len 30 minút času!

Jedná sa o úplne dokonalý a jednoduchý recept, ktorý je populárny vďaka svojmu vzhľadu a ľahkosti. Ulahodí nielen chuťovým bunkám, ale aj očiam. Ak máte teda na víkend naplánovanú dôležitú návštevu, potom určite pripravte tento dezert, pretože s ním očaríte úplne každého. Táto famózna smotanová torta totiž nenechá nikoho chladným!

Táto torta je skvelým vynálezom pre pracujúce ženy v domácnosti, rovnako ako pre tých, ktorí sa naučili len základy cukrárskeho remesla. Koniec koncov, s minimom úsilia, získate veľmi atraktívny a chutný dezert, ktorého príprava Vám zaberie len pol hodiny!

Čo budete potrebovať?

  • 100 g masla
  • 2 vajcia
  • 200 g kondenzovaného mlieka
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 8 PL hladkej múky
  • 700 g kyslej smotany
  • 100 g práškového cukru
  • 1 PL kakaového prášku

Ako na to?

Najprv si pri izbovej teplote vyšľahne vajcia. Pokračujte pridaním kondenzovaného mlieka, múky a prášku do pečiva. Cesto by malo vyzerať ako hustá kyslá smotana.

Následne cesto rozdeľte na polovicu a do jednej polovice primiešajte kakao.

Predhrejte si rúru na 180 stupňov. Jednu časť cesta nalejte do jednej formy, vymyzanej maslom (vystlanej papierom na pečenie). Druhú časť cesta pečte v inej forme.

Pokiaľ Vám to rúra dovolí, pečiete oba dva koláče naraz, cca 20 minút. Ak nemáte dve formy, pečte oddelene.

Po upečení korpusy opatrne vyberte z foriem. Po ochladení odrežte okraj (0,5-0,7 mm) a korpusy rozdeľte na dve polovice. V dôsledku toho by ste mali dostať 2 tmavé a 2 svetlé korpusy (poschodia).

Teraz prichádza na rad príprava krému, ktorý vytvoríte spojením kyslej smotany a práškového cukru.

Na tácke si postupne hojne namažte každé poschodie vytvoreným krémom, farebná poschodia striedajte.

Na záver celú tortu zo všetkých strán pokryte zvyšným krémom a posypte drobením.

Výslednú tortu potom umiestnite do chladničky na najmenej 4 hodiny.

Odporúčame, aby ste pri príprave krému použili práškový cukor, pretože kryštálový cukor sa v kyslej smotane úplne nerozpustí, a tak by nepríjemne vŕzgal. Do drobenia môžete použiť akýkoľvek druh mletých orechov, ktorý preferujete.

Dobrú chuť prajeme!

You Might Also Like