Dokonála chuť! Šišky bez kysnutia a zdĺhavého čakania. Stačí použiť do cesta jogurt!

Rýchly a jednoduchý recept pre všetkých milovníkov šišiek. Ak si radi vychutnávate svoju poobedňajšiu šálku kávy či čaju spolu s nejakou maškrtou no nechce sa vám utekať do cukrárne alebo stáť hodinu pri kuchynskej linke, tak je tento recept práve pre vás. Bez kysnutia, len s použitím jogurtu.

Ingrediencie:


2 a 1/2 hrnčeka hladkej múky
250 ml bieleho jogurtu
5 PL cukru
3 PL oleja
1/2 KL sódy bikarbóny
1 vajíčko
štipka soli
olej na vyprážanie
práškový cukor na posypanie

Postup:


1.) Cesto si pripravíte zmiešaním múky, jogurtu a vajíčka.
2.) Následne pridáte cukor, soľ, olej a sódu bikarbónu.
3.) Pri príprave cesta sledujte jeho konzistenciu.
4.) Cesto by malo byť vláčne a elastické.
5.) Hotové cesto odložíme na 20 minút späť do chladničky.

6.) Po uplynutí 20 minút si cesto jemne rozvaľkáme a vykrojíme krúžky, môžete si pomôcť pohárom.
7.) Do pripravených krúžkov urobte menšie dierky v strede aké by mali šišky mať.
8.)  Šišky pražíte na oleji z oboch strán kým nenadobudnú zlatistú farbu.
9.) Nechajte šišky chvíľu vychladnúť a posypte ich práškovým cukrom.
10.) Použiť môžete napríklad aj jahodový džem alebo puding.

Prajeme Dobrú chuť

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like