Dôkaz, že aj bezmäsité jedlo môže byť zdravé a chutné. Manžel ani nespoznal, že v ňom nie je mäso

Pre rekordný obsah vitamínov a stopových prvkov sa pohánka nazýva kráľovnou krupice. Pokúste sa z nej pripraviť chutné a zdravé jedlo – pohánkové guľôčky s hubami. Zvláštnosťou tohto jedla je, že už k nemu nemusíte pripravovať žiadnu prílohu, tomu sa hovorí 2v1!

 

Ingrediencie

  • 630 g uvarenej pohánky
  • 800 g šampiňónov
  • 1 vajce
  • 5 PL kečupu
  • 2 cibule
  • 1 ČL zeleninovej zmesi korenia
  • Strúhanka
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Bylinky
  • Rastlinný olej

Postup

  1. Uvarte si pohanku podľa návodu.

  1. Cibuľu a huby si nakrájajte najemno.

  1. Osmažte si na rastlinnom oleji cibuľku až dozlatista, pridajte šampiňóny a restujte.

  1. Pripravené huby s cibuľou pretlačte cez mlynček na mäso a zbavte sa prebytočnej kvapaliny. Namiesto mlynčeka môžete použiť aj mixér.
  2. K pomletým hubám pridajte pohánku, soľ, korenie a vajce. Dôkladne premiešajte.
  3. Z pripravenej zmesi si vyformujte guľôčky, obaľte ich v strúhanke a vyprážajte na panvici zo všetkých strán, kým nenadobudnú červenkastú farbu.

  1. Presuňte guľôčky do formy na pečenie a zalejte kečupom zriedeným v pohári vody.

  1. Teraz vložte formu do rúry predhriatej na 200 stupňov a pečte po dobu 10-15 minút. Dobrú chuť!

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj:takprosto.cc

You Might Also Like