Dobrota z lístkového cesta – klobáska, údené mäso a syr si bezpochyby zamilujte vy i celá vaša rodina.

Pripravte si podľa nášho jednoduchého receptu toto jedlo ako luxusnú chuťovku, alebo rovno ako obed. Zapečený syr má dokonalú chuť v kombinácii s údeným mäsom a klobáskou. To všetko v chrumkavom lístkovom ceste a zjemnené smotanovým dipom. Bezpochyby si toto jedlo zamilujte vy i celá vaša rodina.

Ingrediencie:


– 2 balenia lístkového cesta
– 200 g údeného mäsa
– 200 g klobásky
– 400 ml kyslej smotany
– 250 g tvrdého syra
– Soľ podľa chuti
– Korenie podľa chuti
– Čerstvú petržlenovú vňať
– 3 strúčiky cesnaku
– 1 vajce

Postup:


1) Lístkové cesto si vytiahnite z chladničky o niečo skôr, aby malo izbovú teplotu a dalo sa ľahko spracovať.

2) Medzitým si na malé kocky nakrájajte klobásku, údené mäso a tvrdý syr. Tieto suroviny môžete prípadne aj nastrúhať na jemnom strúhadle.

3) Kyslú smotanu osoľte, okoreňte, pridajte čerstvú petržlenovú vňať a vylisujte do dipu cesnak. Dôkladne premiešajte.

4) Plech si vyložte papierom na pečenie. Potom rozvaľkajte cesto a preložte na plech.

5) Cesto potrite smotanovým dipom. Na jednu polovicu cesta nasypte údené mäso a druhú polku zasypte klobáskou. Zavŕšte strúhaným syrom a prekryte druhým cestom.

6) Potrite rozšľahaným vajíčkom.

7) Predhrejte si rúru.

8) Pri 180 stupňoch pečte do krásnej, zlatistej farby.

Na tomto vynikajúcom recepte si môžete pochutnať aj za studena. Zdieľajte ho aj s vašimi priateľmi!

You Might Also Like