Do obyčajnej konzervy som vložila kuracie mäso. Za hodinu som mala kráľovský pokrm, ktorý sa nedá zohnať v žiadnom supermarkete!

Chcete si doma pripraviť delikatesu, ktorá zaberie len 60 minút vášho života? Potom si vyskúšajte urobiť kuracie šunku v plechovke! Znie to trochu nezvyčajne, ale v skutočnosti to bude lahôdka.

Toto si určite nekúpite v obchode, pretože domáca šunka neobsahuje žiadne farbivá, konzervačné látky, ochucovadlá a podobne. Mäso bude jemné a diétne, ale uisťujeme vás, že nasýti aj hladné žalúdky. Neváhajte a vyskúšajte!

Ingrediencie:


600g kuracích pŕs
1 čajovú lyžičku talianskych byliniek
1 polievková lyžica želatíny
2 strúčiky cesnaku
Soľ a korenie (podľa chuti)

 

Postup:


1) Mäso si umyte, narežte na malé kúsky, pridajte k nemu želatínu v prášku, bylinky, prelisovaný cesnak, korenie a soľ. Všetko premiešajte a nechajte odstáť 20 minút.
plechovka-maso1

2) Mäso vložte do vrecka na pečenie, zviažte ho nití, dajte do plechovky a dobre pritlačte.
plechovka-maso2

3) Rúru si predhrejte na 190 stupňov a šunku pečte približne 50 minút (závisí to aj na vašej rúre). Pod konzervu si môžete položiť tanier alebo plech na pečenie.
plechovka-maso3

4) Keď je šunka hotová, nechajte ju vychladiť a vložte do chladničky na 12 hodín.

 

 

Domáca pochúťka je pripravená! Ak sa vám recept páči, podeľte sa s ním aj s vašimi priateľmi.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: myjsmezeny.cz

You Might Also Like