Do kuracích pŕs som vložila plátky syra, šunky, slaniny, vajíčko a zabalila. Minimálne množstvo ingrediencií a tak chutné

Kuracie mäso je najdostupnejší produkt, z ktorého si môžete pripraviť nespočetné množstvo chutných jedál. Stačí byť vždy originálny a máte vhodný pokrm pre každú príležitosť!

Tento recept je jednoduchý a vaša účasť na jeho príprave bude minimálna, čo ocení každý človek.

Kuracia roláda s vajíčkom

(Ingrediencie na 1 roládu)

1 kuracie prsia (2 polovice)
4 plátky slaniny
2 plátky varenej šunky
2 plátky syra
2 uvarené vajíčka
1 cibuľa
200ml bieleho suchého vína
soľ
Korenie (podľa vašej chuti)

postup:

Kuracie prsia si rozprestrite na rovnú plochu, prikryte fóliou a zľahka pobúchajte paličkou na mäso. Osoľte a okoreňte.

Na vrch položte plátky slaniny (dodajú masu šťavnatosť), syra a šunky.

Do stredu položte natvrdo uvarené vajíčka a všetko zrolujte do rolády. Pridržiavajte si okraje, pretože vajíčka môžu ľahko vykĺznuť a roládu si omotajte povrázkom.

Cibuľu si narežte na polkruhy a položte ju do zapekacej misy vymastenej rastlinným olejom alebo maslom. Na cibuľový základ položte mäsovou roládu a všetko podlejte vínom. Vložte do rúry predhriatej na 190 stupňov a pečte 40 minút. Pravidelne zalievajte vytvorenou šťavou, ktorú mäsko vypustilo.

Roládu nakrájame na menšie kúsky a zalejte omáčkou. Môžete zvoliť napríklad kyslú smotanu s cesnakom, syr s varenými vajíčkami a horčicou alebo sladko-kyslú paradajkovú. Mimochodom, niekoľko rôznych omáčok podávaných súčasne v malých miskách uspokojí chuťové bunky všetkých prítomných pri stole!

You Might Also Like