Dezert bez výčitiek? Stačí vám na to 25 minút! Rýchla príprava a tá chuť sa nedá opísať…

Tieto krehké, voňavé a rozplývajuce sa na jazyku španielske šišky sú najjednoduchším dezertom, ktorý si dokážete pripraviť aj vy v pohodlí vášho domova. Ponorte ich do horúcej čokolády a zažijete raj na zemi!

Tí, ktorí už boli v Španielsku, hovoria o tradičných španielskych šiškách z pudingového cesta – churros . Buď ich smažia v rozpálenom oleji alebo pečú. Churros sa predávajú na ulici, v kaviarňach, reštauráciách a jedia ich nielen dospelí ale aj deti.

чуррос

Budete prekvapení, keď zistíte, aká jednoduchá je ich príprava. Pozor: klasický španielsky recept na rýchly dezert neobsahuje cukor. Radíme vám však, aby ste si vyrobili cesto s obyčajným cukrom, alebo inou náhradou sladkej chuti (stévia, med…).

Ingrediencie

  • 200 ml vody
  • 1 PL prášku do pečiva
  • 160 g hladkej múky
  • 0,5 čl škorice
  • 0,5 čl soli
  • 100 ml rastlinného oleja

Postup

  1. Vodu si priveďte k varu. Do hlbokej misky si presypte preosiatu múku, prášok do pečiva a soľ.
  2. Vriacu vodu vylejte do suchých ingrediencií, vymieste si cesto a nechajte ho odstáť na približne 5 minút.
  3. Preložte si cesto do cukrárskeho vrecka s násadkou v tvare hviezdičky (voliteľné). Namiesto cukrárskeho vrecka môžete použiť papierové vrecko s odstrihnutým rohom.выпечка без сахара испанские чуррос
  4. Rozohrejte si olej a začnite z vrecka vytláčať cesto. Môžete ho pravidelne oddeľovať pomocou noža alebo si vytvoriť špirálu, ktorú neskôr narežete.
  5. Smažte v rozpálenom oleji 3-4 minúty, až kým nezískajú zlatohnedú farbu.испанские пончики
  6. Pripravené churros vyberajte pomocou dierkovanej naberačky a nechajte ich postáť na papierovom obrúsku, aby sa zbavili prebytočného tuku.испанские сладости выпечка к чаю
  7. Ešte teplé churros ponorte do cukru alebo posypte práškovým cukrom. Podávajte s roztopenou čokoládou. Prajeme vám príjemné mlsanie!испанский завтрак

Najkvalitnejšie šišky v panvici získate vtedy, ak sa vám podarí vybrať ich v ten správny čas: mali by byť zároveň chrumkavé a mäkké vo vnútri. Olej nalejte maximálne do výšky 2 palcov, ak ho dáte viac – teplota klesne a churros sa bude pripravovať o niečo dlhšie.

Ak chcete získať vynikajúcu horúcu čokoládu, roztopte si polovicu čokolády vo vodnom kúpeli a pridajte k nej pár polievkových lyžíc mlieka.

Churros je nezvyčajný a málo známy španielsky dezert, ktorý prekvapí svojou jednoduchosťou a fantastickou chuťou.

лакомство к чаю

Keď k vám prídu neočakávaní hostia a nemáte doma nič, na čom by si mohli pochutnať ich chuťové bunky, potešte ich dezertom zo slnečného Španielska!

лакомство к чаю

Sme si istí, že si ho všetci zamilujú a vy budete spokojní, že ste mohli všetkých pohostiť. Churros sa hodí tak k čaju ako aj ku káve, či už si ich dáte k raňajkám alebo poobede ako dezert, ich chuť bude jedinečná.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj:takprosto.cc

You Might Also Like