Delikátne a nepečené čokoládové lasagne

Neuveriteľne plná chuť čokolády a veľa krému! Vyskúšajte tento veľmi originálny recept na sladké čokoládové lasagne. Sú bez pečenia a zvládne ich aj začiatočník.

ingrediencie

  • 36 čokoládových sušienok
  • 6 lyžíc rozpusteného masla
  • 225 g zmäknutého smotanového syra
  • 1/4 hrnčeka cukru
  • 2 lyžice mlieka
  • 340 g vyšľahanej šľahačky
  • 50 – 100 g uvareného čokoládového pudingu
  • 3 a 1/4 hrnčeka studeného mlieka
  • 1 a 1/2 hrnčeka nastrúhanej čokolády

Postup

  1. Rozmixujte sušienky na omrvinky. Nachystajte si zapekaciu misu alebo plech s rozmermi asi 23 x 33 cm a vymažte ju maslom. Na dno stlačte sušienkovú drť.
  2. Misu dajte na chvíľu do chladničky.
  3. Medzitým v mixéri premiešajte smotanový syr, aby bol nadýchaný. Pridajte 2 lyžice mlieka a cukor.
  4. Vmiešajte 1 a 1/4 hrnčeka vyšľahanej šľahačky. Zmes roztrite na sušienkový korpus.
  5. Podľa návodu uvarte puding. Nechajte vychladnúť a rozotrite ho na smotanovú zmes.
  6. Dajte schladiť do chladničky na 5 minút.
  7. Ako poslednú vrstvu rozotrite zvyšok šľahačky a posypte ju strúhanou čokoládou
  8. Dajte na niekoľko hodín alebo cez noc stuhnúť do chladničky.

You Might Also Like