Dajte zbohom vyprážaným karbonátkom. SKÚSTE PEČENÉ PLACKY z mletého mäsa plnené syrom a smotanou. MÁTE ICH HOTOVÉ LEN ZA 25 MINÚT!

Potrebujete:

800g mletého bravčového mäsa
300g mletého kuracieho mäsa
1 cibuľa
70g chleba
2 vajíčka
200ml mlieka
200ml smotany
150g tvrdého syra
soľ
Korenie
Kôpor (voliteľne)

Postup:

Zmiešajte si bravčové a kuracie mäso a pridajte doň nakrájanú cibuľu.

Chlieb namočte do 100ml mlieka, potom ho zbavte prebytočného mlieka a pridajte k mäsu.

Do mletej zmesi pridajte zvyšné mlieko, osoľte a okoreňte.

Z mletého mäsa si vyformujte guľôčky vo veľkosti jablka, z nich si vytvorte hniezda a umiestnite na olejom vymastený plech.

Nastrúhaný syr zmiešajte s kyslou smotanou, vajcami a nasekaným kôprom.

Vnútro hniezd vyplňte plnkou, vložte do predhriatej rúry na 200 stupňov a pečte 25-30 minút.

Na prípravu tohto zaujímavého jedla môžete použiť aj mleté ​​hovädzie mäso. Podeľte sa o recept aj s vašimi priateľmi!

You Might Also Like