Dajte zbohom vyprážaným karbonátkom. SKÚSTE PEČENÉ PLACKY z mletého mäsa plnené syrom a smotanou. 30 minút a máte HOTOVO!

Potrebujete:

800g mletého bravčového mäsa 
300g mletého kuracieho mäsa 
1 cibuľa 
70g chleba 
2 vajíčka 
200ml mlieka 
200ml smotany 
150g tvrdého syra 
soľ 
Korenie 
Kôpor (voliteľne)

Postup:

Zmiešajte si bravčové a kuracie mäso a pridajte doň nakrájanú cibuľu.

Chlieb namočte do 100ml mlieka, potom ho zbavte prebytočného mlieka a pridajte k mäsu.

Do mletej zmesi pridajte zvyšné mlieko, osoľte a okoreňte.

Z mletého mäsa si vyformujte guľôčky vo veľkosti jablka, z nich si vytvorte hniezda a umiestnite na olejom vymastený plech.

Nastrúhaný syr zmiešajte s kyslou smotanou, vajcami a nasekaným kôprom.

 

Vnútro hniezd vyplňte plnkou, vložte do predhriatej rúry na 200 stupňov a pečte 25-30 minút.

Na prípravu tohto zaujímavého jedla môžete použiť aj mleté ​​hovädzie mäso. Podeľte sa o recept aj s vašimi priateľmi!

You Might Also Like