Cviklovo zemiakový šalát, ktorý je extrémne chutný a dokonalo sa po ňom chudne. Milujú ho aj deti

Šalát vinegret pozná takmer každá gazdinka ruskej domácnosti. Pri výbere ingrediencií je všetko jasné: zemiaky, repa, mrkva, cibuľa a hrášok. Názory sa menia v prípade kyslých uhoriek, tie sa často nahrádzajú aj kyslou kapustou. Ak sa stane, že nebudete mať doma hrášok, pokojne ho môžete vymeniť za fazuľu alebo kukuricu z konzervy. Výsledok poteší nielen vás, ale aj celú vašu rodinu.

 

Bežná príprava šalátu však trvá pomerne dlho, keďže už len samotnú repu je nutné nechať variť približne 1 hodinu. My vám ponúkame rýchlejšiu formu prípravy, v ktorej si zeleninu uvaríte v priebehu 3 minút a počas toho si stihnete narezať zvyšné ingrediencie.

Potrebujete

  • 1-2 ks cvikly
  • 3 ks zemiakov
  • 3 ks kyslých uhoriek
  • 1 väčšia mrkva
  • 1 cibuľa
  • 300 g hrášku
  • 3 pl slnečnicového oleja
  • 150 ml vody
  • Soľ
  • Čierne korenie

Postup

  1. Cviklu, zemiaky a mrkvu si očistite a narežte na kocky.

  1. Červenú repu následne vložte do hrnca, rovnomerne ju zarovnajte, polejte trochou oleja a premiešajte. Toto je prvá vrstva.

  1. Druhá vrstva pozostáva zo surovej mrkvy. Tretiu zakončujú kocky zemiakov.
  2. Teraz do hrnca prilejte vodu. Zakryte ho alobalovou fóliou a následne aj pokrievkou, aby ste zaistili kompletnú vzduchotesnosť.
  3. Plameň zapnite na maximum. V momente, keď začne voda vrieť, počkajte presne 3 minúty. Oheň vypnite a obsah hrnca nechajte vyhladiť pod uzatvorenou pokrievkou.

  1. Teraz si nakrájajte cibuľu a nakladané uhorky, otvorte si plechovku konzervovaného hrášku, a zbavte ho tekutiny.

  1. Všetky ingrediencie zmiešajte dokopy, ochuťte soľou, čiernym korením a cukrom. Prajeme vám dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj:sovkusom.ru 

You Might Also Like