Cuketu som nakrájala na kolieska a posypala syrom. Po 30 minútach som servírovala to najlepšie voňavé prekvapenie!

Cuketa je moja obľúbená zelenina – svieža, šťavnatá a navyše, obsahuje len minimum kalórií. Jej príprava je jednoduchá a dá sa využiť na množstvo skvelých a chutných receptov. Zapekané cuketové kolieska vás preto určite dostanú.

Budete potrebovať:

1 kg cukety

1 ČL čierneho korenia

3 PL olivového oleja

1 ½ ČL sušeného cesnaku

1 ČL soli

100g mozzarelly (alebo parmezánu, či obyčajného tvrdého syra)

Postup prípravy:

Cukety si najprv umyte, osušte a odrežte konce. Nakrájajte ich na hrubšie plátky, mali by mať aspoň 1,5cm. Nakrájané kolieska cukiet vysypte do misky a posoľte, aby stiekli z vody. Dobre premiešajte a nechajte 10 minút odstáť.

Medzitým postrúhajte mozzarellu na jemnom strúhadle. Ak nemáte radi mozzarellu, použite akýkoľvek iný tvrdší syr. Podstatné je, aby sa dal strúhať. Z toho dôvodu sa neodporúčajú plesňové syry.

Zlejte z cuketových koliesok vodu a naukladajte ich do zapekacej misky. Posypte cukety korením a sušeným cesnakom. Môžete použiť všetky koreniny, ktoré máte radi. My používame len jednoduché, pretože cuketa sama o sebe má vynikajúcu chuť a bolo by škoda ju preraziť niečím aromatickejším.

Cuketu pokvapkajte olivovým olejom a všetko v zapekacej miske ešte naposledy dobre zamiešajte. Potom cukety poupravujte tak, aby boli v radoch a posypte ich nastrúhaným syrom.

Cukety dajte piecť do rúry predhriatej na 180 stupňov a pečte asi 40 minút do zlatista. Jednoduché zapekané cukety chutia úžasne, keď sú teplé. No verte, že nimi neohrdnete, ani keď vychladnú. Prajeme dobrú chuť!

 

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

zdroj:  takprosto.cc

You Might Also Like