Cuketové rezance so syrovou omáčkou a bylinkami

Vyskúšajte odľahčenú variantu klasických cestovín. Tieto „rezance“ nemusíte ani variť, pretože sú z čerstvých cukiet. A so syrovou omáčkou je to ešte len dobrota. Rezančeky môžete urobiť aj z inej zeleniny, napríklad mrkvové sú tiež delikátne.

  • Čas varenia: 30 minút
  • Porcie: 4
  • Nutričné ​​hodnoty: Kalórie: 203,6, Tuk: 14,2 g, Sodík: 165,8 mg, Cholesterol: 39.5 mg, Karbohydráty: 12,5 g, Bielkoviny: 8 g.

 

potrebujeme

  • 45 g masla
  • 3 stredné cukety, nakrájané na tenké rezance
  • 2 strúčiky cesnaku, nadrtené
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1 1/2 hrnčeka mlieka
  • 1/2 lyžičky sušeného tymianu
  • 1/2 lyžičky sušeného oregána
  • 1/4 hrnčeka 12% smotany
  • 1/4 hrnčeka strúhaného parmezánu
  • soľ a korenie na dochutenie
  • 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenky

 

 

Postup

1

Rozpustite 15 g masla v kastróliku, pridajte nakrájané cukety a varte domäkka, približne 3 až 5 minút. Dajte cuketu zatiaľ bokom.

2

V kastróliku rozpustíme zvyšné maslo, pridajte cesnak a nechajte 1 až 2 restovat. Vmiešajte múku a minútu nechajte variť.

3

Postupne prilejte mlieko, prisypte tymián a oregano. Nechajte chvíľku prebublávať (2 minúty), potom prilejte smotanu a prisypte parmezán. Varte do zhustnutia a potom osoľte a okoreňte podľa chuti.

4

Vmiešajte odloženú cuketu, aby sa obalila omáčkou.

5

Ihned servírujte ozdobené troškou petrželky.

Zdroj: damndelicious.net

You Might Also Like