Cuketové krúžky som naplnila mletým mäsom a obalila ich v cestíčku. Po obede nezostal na stole ani kúsok

Cuketa je v kurze a momentálne ju stále nájdete na viac záhradkách. Pripraviť výdatné jedlo z cukety je neuveriteľne rýchle a jednoduché. Cuketa nechutí každému, to je pravda.

Dajú sa z nej však vykúzliť také jedlá, ktoré zaujmú naozaj každého. Dnes som si pre vás pripravila recept na cuketu s mäsom v cestíčku. To znie zaujímavo, že?

Budete potrebovať:

  • 2 alebo 3 cukety
  • 300 gramov mäsa (podľa vašich preferencií)
  • soľ
  • korenie
  • 2 lyžice múky
  • 2 vajíčka
  • trochu mlieka

Postup prípravy

  1. Cukety si umyjeme a narežeme na krúžky, ktoré budú cca 2 centimetre hrubé. V prípade potreby cukety aj olúpeme, pokojne ich môžeme pripraviť aj so šupkou.
  2. Z každého krúžku vyrežeme stred tak, aby nám vznikli prstence. Cuketové krúžky položíme na obrúsok, aby sme odsali prebytočnú vodu.
  3. V mlynčeku na mäso si mäso pomelieme a ochutíme ho tak ako obvykle. Otvor v cukete naplníme mäsovou zmesou.
  4. Pripravíme si dva taniere, pričom v jednom bude múka a v druhom bude rozšľahané osolené a okorenené vajíčko s trochou mlieka. Cukety obalíme najprv v múke a potom vo vajíčku.
  5. Na panvicu si pridáme olej a krúžky smažíme zakryté pokrievkou na miernom ohni z každej strany asi 15 minút. Smažíme ich dlhšie, pretože sa vo vnútri nachádza surové mäso, ktoré sa musí dobre urobiť.

Doba vyprážanie však môže závisieť aj od druhu mäsa, ktoré ste použili. Podávame so zemiakmi a zeleninou.

Dobrú chuť.

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like