Cuketové halušky s bryndzou a so slaninkou! Keď si ich raz pripravíte, na klasické zemiakové halušky si viac nespomeniete…

Potrebujeme:

  • 1 ks veľká cuketa
  • 3 strúčik cesnak
  • 1 ks vajce
  • soľ
  • polohrubú múku (podľa potreby)
  • bryndzu
  • slaninku

Postup:

Cuketu si umyjeme, ošúpeme a nastrúhame najemno. Posolíme a počkáme asi 15 minút, aby nám pustila vodu. Tú následne vyžmýkame, aby sme nemuseli použiť veľa vody. Pridáme múku a vajíčko a vypracujeme haluškové cesto, ktoré by malo mať konzistenciu rovnakú ako klasické zemiakové cesto.

Halušky nahádžeme do vriacej vody a počkáme, kým vyplávajú. Potom ich zmiešame s bryndzou a opraženou slaninkou. Podávame napríklad posypané pažítkou. Dobrú chuť.

Zdieľajte tento skvelý recept na cuketové bryndzové halušky so svojimi priateľmi! Určite si tiež radi pochutnajú!

You Might Also Like