Čokoládový koláčik s tvarohovými guľkami

Na prípravu kakaového cesta budeme potrebovať:

2 šálky polohrubej múky,
2 šálky kr. cukru,
2 vajíčka,
2 ČL prášku do pečiva,
4 PL kakaa,
1 šálka plnotučného mlieka,
1/3 šálky rastlinného oleja,
1 šálka horúcej vody.

Na prípravu tvarohových guliek budeme potrebovať:

300 g mäkkého tvarohu,
1 vajíčko,
2-3 PL kr. cukru,
1 balíček vanilkového cukru,
2-3 PL hladkej múky,
40 g kokosu.

Na prípravu čokoládovej polevy budeme potrebovať:

25 g masla,
2 PL kakaa,
1 PL pr. cukru,
3 PL vody.
(1 šálka = 250 ml)

POSTUP:

Najskôr si pripravíme guličky. Tvaroh, vajíčko, kr. cukor a vanilkový cukor zmiešame. Pridáme múku a kokos, znova premiešame.

Z hmoty tvarujeme guličky vo veľkosti vlašského orecha. Hotové ich odložíme do chladničky.

Následne si pripravíme korpus. Vajíčka vyšľaháme s cukrom, pridáme mlieko, kakao a dobre premiešame. Následne prilejeme maslo a znova premiešame.

Postupne pridávame múku s práškom do pečiva.

Hmota by mala byť bez hrudiek, hladká a jednotná. Nakoniec prilejeme horúcu vodu a za stáleho rýchleho miešania spojíme.

Na papierom vystlaný plech na pečenie si poukladáme vychladené guličky, zalejeme pripraveným cestom.

Koláčik pečieme pri teplote 180 stupňov cca 30-35 minút.

Pripravíme si čokoládovú polevu. Maslo si roztopíme, pridáme vodu, cukor a kakao – to celé privedieme do varu. Vychladnutý koláč polejeme jemne vychladnutou čokoládovou polevou.

Posypeme ozdôbkami, nakrájame na rezy a podávame.

Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like