Čokoládový koláč v tvare šachovnice! Kráľ všetkých dezertov! Pripravený za 30 minút! Rozplýva sa v ústach!

Ak hľadáte dezert, alebo múčnik, s ktorým úplne zažiarite, práve ste ho objavili. Šachovnicový koláč z Vás urobí kráľovnú múčnikov. Jeho vzhľad je dokonalý a nenechá nikoho chladným. Je tak úžasne krásny, že je pastvou pre oči. A nielen pre oči. Ani chuť nezaostáva. Rozpúšťa sa v ústach. Či už si ho vychutnávate s kávou, alebo bez nej. Príprava je ľahšia, než sa môže zdať.

 

CESTO:
50 ml mlieka
2 lyžice kakaový prášok
150 g masla
180 g polohrubej múky
3 vajcia
100 g cukru
1 lyžička prášku do pečiva

KRÉM:
4 vajcia
120 g práškového cukru
700 g tvarohu
200 g zakysanej smotany
125 g masla
1 čajová lyžička vanilková aróma

POLEVA:
100 g mliečnej čokolády
50 g masla

POSTUP:


1) V hrnci si zmiešajte mlieko, kakao, cukor a maslo a nechajte ich na miernom ohni rozpustiť. Zmes dôkladne miešajte, aby sa nepripálila.

2) Keď sa všetko spojí a zmes zostane konzistentné, odstráňte ju z plameňa a nechajte vychladnúť. V mise si zmiešajte múku, prášok do pečiva a celá vajíčka a ručným mixérom vypracuje hustú zmes.

3) Potom pomaly prilievajte vychladnuté mlieko s kakaom a ostatnými ingredienciami.
Cesto dobre vyšľahajte a vylejte na plech vyložený papierom na pečenie.

4) Dajte ho piecť na 25-30 minút do rúry predhriatej na 180 stupňov. Po upečení ho vyberte z plechu a nechajte dobre vychladit.Připravte si tvarohový krém.

5) Zmiešajte maslo s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a žĺtkami, pridajte tvaroh a kyslú smotanu a vymiešajte hladký krém.

6) V inej miske si vyšľahajte bielka. Dotuha a vareškou je primiešajte k tvarohovému krému.

7) Dajte krém na pár minút do chladničky, aby trochu stuhol. Zatiaľ si nakrájajte vychladnuté cesto na 10 rovnako širokých pásov.

8) Pásy uložte späť do pekáča tak, ako vidíte na obrázku. Medzi ne dajte tvarohový krém.

9) Potom položte druhú vrstvu cesta tentoraz na pásy tvarohu a opäť zvyšok doplňte krémom.
Koláč dajte do chladničky a pripravte si čokoládovú polevu.

10) Vo vodnom kúpeli si rozpustíme maslo a horkú čokoládu. Po rozpustení ihneď natrite polevu na koláč a ešte za tepla dajte do chladničky.

11) Nechajte koláč stuhnúť aspoň 30 minút v chlade a potom môžete podávať.

12) Na záver môžete vytvoriť k úplnej dokonalosti tiež šachovnicový poprašok pomocou papierových pásov.

 

Zdieľajte tento super recept na koláč v tvare šachovnice aj s vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú!

You Might Also Like