Čokoládové kocky s mascarpone, sú tak skvelé, že si rovno naložíte 2 kúsky na tanier

Na prípravu cesta budeme potrebovať:

5 vajíčok,
5 PL polohrubej múky,
5 PL kr. cukru,
2 PL kakaa,
1 balenie prášku do pečiva.

Na prípravu krému budeme potrebovať:

1 a 1/2 šálky kyslej smotany,
150 g tmavej čokolády,
1 PL Nutely,
500 g mascarpone,
10 PL plnotučného mlieka.

POSTUP:

Z vajíčok a kr. cukru si vyšľaháme hustú penu, do ktorej následne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao. Zmes vylejeme do vopred tukom vymasteného a múkou vysypaného plechu a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov cca 20-25 minút. Upečenú piškótu spoznáme podľa toho, že kraje sa od plechu na pečenie pekne oddeľujú.

Čokoládu, smotanu a nutelu si roztavíme nad parou. Mascarpone si prešľaháme mixérom, aby sme dostali krémovú hmotu (môžeme pridať aj cukor, ale nemusíme – to už podľa chuti).

Upečený korpus si rozdelíme na polovicu, polejeme mliekom, natrieme mascarpone, polejeme čokoládovým krémom a prikryjeme druhým korpusom.

Postup opakujeme a zakončíme to uhladením čokoládového krému. Necháme postáť v chladničke a podávame.

Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like