Čokoládová roláda bez pečenia : Rýchly dezert, na ktorý budete potrebovať len základné suroviny, ktoré máte doma

Najlepšie zákusky sú pre mňa jednoduché a bez pečenia s ktorými nieje moc roboty v kuchyni. Ani tento recept nebude iný, no o niečo výnimočnejší. Roláda vyzerá fantasticky a chutí ako horký puding. Zamilujete si ju po prvom ochutnaní.

 

Budete potrebovať:

1 balíček dlhých piškót

1 menší balíček hrozienok

2 balíčky čokoládového pudingu

2 PL kakaa

120g masla

100g nasekaných vlašských orechov

4 PL kryštálového cukru

700ml mlieka

Postup prípravy:

Mlieko si vylejte do hrnca, pridajte doň na kocky nakrájané maslo a cukor. Keď sa mlieko ohreje, prisypte doň pudingové prášky a kakao. Uvarte hustý puding. Ak sa vám puding nezdá dosť hustý, pridajte doň ešte kakao a dobre ho v ňom rozmiešajte.

Po uvarení do pudingu pridajte hrozienka a oriešky. Dobre premiešajte.

Formu na srnčí chrbát, alebo na chlieb si vyložte papierom na pečenie, alebo ju mierne vymastite maslom. Vylejte doň pudingovú zmes. Do nej opatrne vtlačte ešte niekoľko dlhých piškót. Na záver nimi pokryte celý vrch formy. Dajte formu do chladničky na niekoľko hodín a potom koláč z formy opatrne vyklopte na tácku. Prajeme dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: nosalty.hu

You Might Also Like