Citrónový koláč s pudingovým krémom. K upečeniu tohto koláča vám stačia len základné ingrediencie, a aj napriek tomu vytvoríte skvelý dezert s chrumkavým maslovým korpusom a jemný pudingovým krémom.

Ingrediencie na 12 porcií

korpus:

  • 400 g hladkej múky
  • 200 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • štipka soli
  • 2-3 lyžice mlieka
  • 1 vajce

Krém:

  • 600 ml kyslej smotany
  • 2 balení vanilkového pudingu
  • 150 g krupicového cukru
  • 500 ml mlieka
  • kôra a šťava z 1 menšieho citróna

Postup

Celkový čas prípravy: 70 min

1

Všetky suroviny na korpus si dáme do misy a vypracujeme konzistentné cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na 30 minút do chladničky.

2

Medzitým si pripravíme krém. V hrnci si zmiešame mlieko, cukor a puding. Uvaríme hustý puding. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Potom zmiešame s kyslou smotanou, citrónovou kôrou a šťavou.

3

Predhrejeme si rúru na 180 ° C a plech si vyložíme papierom na pečenie.

4

Vychladené cesto si rozdelíme na dve polovice a každé vyvaľkáme na obdĺžnik veľký ako plech na pečenie (napr. S rozmermi 20 x 30 cm). Jeden plát cesta dáme na dno plechu a polejeme pudingovým krémom. Prikryjeme druhým plátom cesta. Pečieme 25-30 minút.

5

Necháme vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Zdroj: webcukraszda.hu

You Might Also Like