Citrónové koláče sú naše obľúbené, preto zmizli raz dva z taniera!

Pečiem ich často, ale sú také výborné, že sa ich nikdy nevieme dojesť!

Prísady:

Cesto:

  • 22,5 dkg masla
  • 12 dkg práškového cukru
  • 25 dkg polohrubej múky
  • štipka soli

krém:

  • 4 vajíčka
  • 15 práškového cukru
  • 6 pl hladkej múky
  • kôra z 2 citrónov
  • 1,25 dl čerstvej citrónovej šťavy

Na vrch:

  • rôzne kyslasté ovocie -15 dkg

 

Príprava:

Suroviny cesto zmiešame a vypracujeme cesto, vyvaľkáme a vložíme na plech (23×34) vyložený papierom na pečenie. Ak sa cesto nedá vaľkať stačí ho na plechu rovnomerne  roztlačiť. Pečieme pri teplote 180°C asi 15 minút.

Medzitým si pripravíme krém. Vajíčka vymiešame s cukrom, kým sa cukor neroztopí. Pridáme múku, citrónovú šťavu a kôru. Nalejeme na horúce cesto, posypeme ovocím (môže byť aj mrazené) a pečieme ďalších 18 minút.

Dávajte pozor aby nezhorelo. Krém musí byť rôsolovitý. Necháme na plechu vychladnúť. Posypeme práškovým cukrom a môžeme krájať. Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like