Cigánske fašírky sú najšťavnatejšie, aké poznáme. Tajomstvo sa skrýva v špeciálnej prísade!

Pravdu povediac, nepodarilo sa nám zistiť, prečo sa táto delikatesa nazýva cigánskymi fašírkami. Zrejme však za to môže nádherná farebná obloha pripomínajúca typické róby, v ktorých Rómovia tancujú.

Tak či onak, chuťovo vás tieto fašírky doslova očaria. Takýto šťavnatý kúsok ste ešte nejedli! Prinášame vám báječný recept z mletého hovädzieho mäsa.

 

Potrebujeme

  • 700 g mletého hovädzieho mäsa
  • 3 ks cibule
  • 3 ks paradajok
  • polovica petržlena
  • 1 lyžička soli
  • približne 1/2 chleba
  • 2 strúčiky cesnaku
  • kôpor
  • 150 ml mlieka
  • 2 lyžice slnečnicového oleja

 

Postup

  • Rozrežte bochník chleba na plátky, omočte ho v mlieku.
  • Rozmixujte cibuľu, cesnak, chlieb a soľ až kým cesto nebude celkom vláčne.
  • Uvarte paradajky očistené od kôry a pridajte k nim nasekanú petržlenovú vňať. Nechajte odstáť a rozmixujte.
  • Zmiešajte cesto, paradajky s bylinkami a hovädzieho mäso a vytvorte z nich karbonátky. Výsledný produkt dajte na vymastený plech a pečte pri teplote 220 stupňov po dobu 30 minút.

Ako prílohu možno podávať gratinovanú zeleninu či zemiakovú kašu.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like