Cigánska omáčka s lesnými hríbami. Pokojne použijem aj kupované huby a je super prílohou k mäsku

V zime sú takto pripravené hríby skvelé na obed. Servírovať ich možno aj ako omáčku k cestovinám. Sú naozaj delikátne!

Ingrediencie:

50 dkg lesných hríbov
15 dkg cibule
10 dkg červenej cibule
3 lyžice oleja
10 dkg červenej papriky
10 dkg zaváraných uhoriek
3 strúčiky cesnaku
1 pohár vody
3 lyžice kečupu
10 celých čiernych korení
2 lyžice octu
trstinový cukor
kajenské korenie
soľ
čierne korenie
čerstvá petržlenová vňať

Postup:

Lesné hríby očistíme, umyjeme, pokrájame a vložíme do vriacej osolenej vody. Varíme na malom ohni asi 10 minút a potom scedíme.

Bielu i červenú cibuľu očistíme, umyjeme a nakrájame na kocky. Následne ju osmažíme na rozohriatom oleji do sklovita.

Červenú papriku očistíme, umyjeme a nakrájame na prúžky a pridáme k cibuli. Poriadne premiešame a chvíľku spolu podusíme.

Zavárané uhorky taktiež nakrájame na prúžky a cesnak na kocky. Obe ingrediencie pridáme k cibuli a zamiešame.

Do hrnca následne prilejeme vodu, pridáme kečup, celé čierne korenie, ocot, cukor, kajenské korenie, soľ a čierne korenie. Všetko spolu povaríme a vezmeme z ohňa. Potom pridáme nakrájanú čerstvú petržlenovú vňať a poriadne premiešame.

Na záver preložíme pripravenú omáčku do čistých sklíčok, ktoré uzavrieme a zasterilizujeme. Uvedené ingrediencie postačia na 3 sklíčka o objeme 370 ml.

Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Zdroj: smaczny.pl

You Might Also Like