Chutný recept na smotanový koláč, ako od babičky. A čo je najlepšie, všetky ingrediencie máte doma.

Z jednoduchých ingrediencií vo vašej kuchyni vznikne koláč, ktorý bude jedničkou vo všetkých vašich receptoch. Nie nadarmo sa hovorí, že babičky v kuchyni čarujú.

INGREDIENCIE, ktoré budeme potrebovať:


Cesto:
1 vajce
Štipka soli
2 – 3 lyžice mlieka
400 g hladkej múky
150 g práškového cukru
200 g margarínu alebo masla

Krém:
Kôra a šťava z citróna
2 balíčky vanilkového cukru
150 g kryštálového cukru
500 ml mlieka
600 ml kyslej smotany

Postup:


1. Zo základných surovín vypracujeme cesto. Je potrebné ho vložiť do chladničky na 30 min, prikryjeme ho alobalom.
2. Puding uvaríme klasicky, tak ako je na obale napísané. Po vychladnutí (občas ho premiešame) a primiešane do pudingu  kyslú smotanu, kôru a šťavu z citróna.
3. Spravené cesto rozdelíme na 2 časti  a rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika (podľa vášho plechu).

4. Plech vystlieme papierom na pečenie, na ktorý dáme cesto. Na cesto navrstvíme spravený vychladnutý  smotanový krém a zakryjeme ho druhou polovicou cesta.
5. Pred pečením si vyhrejeme trúbu.
6. Pečieme pri teplote 180 stupňov 30 minút.
7. Necháme ho vychladnúť, posypeme ho práškovým cukrom a papáme.

Prajeme vám dobrú chuť.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

You Might Also Like