Chutný domáci chlieb, ktorý netreba miesiť a je hotový za pár minút? Tento recept si zamilujete

Aj vy ste už chceli skúsiť upiecť si domáci chlebík, no nikdy ste to neskúsili, pretože ste sa obávali toho, že v kuchyni strávite celé hodiny a výsledok nebude podľa vašich chutí a predstáv? S týmto receptom podobné obavy mať nemusíte, je totiž overený a chutný a voňavý chlieb je hotový raz-dva.

Na čerstvý domáci chlieb budete potrebovať tieto ingrediencie:


530 gramov hladkej múky
420 mililitrov vody
10 gramov droždia
1 čajovú lyžičku soli

Postup je následovný:


1) Droždie rozpustíme vo vode ohriatej na 37-39 stupňov. Múku si preosejeme a následne pridáme soľ a kvások. Zamiesime cesto a misku, v ktorom ho máme prikryjeme utierkou tak, aby ostala malá medzera na vzduch. Takto necháme odpočívať 2 hodiny pri izbovej teplote.

2) Za ten čas by malo cesto pekne nakysnúť (zhruba na dvojnásobok pôvodnej veľkosti) a na povrchu sa objaví množstvo vzduchových bublín. Bez ďalšieho miesenia ho prikryjeme potravinárskou fóliou a dáme ho na noc do chladničky.

3) Aby sa vám cesto menej lepilo, namúčte si pred manipuláciou s ním ruky. Jemne ho v múke vyváľajte a vytvarujte z neho bochník, ktorého okraje zahnite dole a dovnútra.

4) Pripravený bochník položte na plech vystlaný papierom na pečenie a posypaný múkou. Nechajte ho ale ešte ďalšie aspoň 40 až 60 minút odstať. Za ten čas si vyhrejte rúru na 235 stupňov Celzia.

5) Predtým, než vložíte bochník do rúry, spravte na ňom tri zárezy. Plech v rúre vložte na strednú priečku a na spodnú vložte hrniec naplnený litrom a pol teplej vody.

6) Pečieme 45 minút.

7) Po upečení chlieb vyberieme a necháme na plechu.

Poznámka: Cesto na tento chutný a chrumkavý chlebík môžete skladovať v chladničke po dobu dvoch týždňov.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj:sovkusom.ru

You Might Also Like