Chutné fašírky z kuracieho mäsa: Tajomstvo ich lahodnosti spočíva v masle!

Každá gazdiná má svoj overený recept na domáce fašírky, základ je kvalitné mleté mäso, správna kombinácia korenín a dobrý odhad prípravy na rozhorúčenom oleji. No aj tak sa vám možno občas stane, že i ten najlepší recept na fašírky zlyhá a namiesto šťavnatých porcii mäsa podávate vysušené hrudky.

S týmto našim dnešným receptom sa vám to nikdy nestane!

Budete potrebovať:

800 g kuracích pŕs

100 g chleba

2 vajcia

1 ČL soli

2 ČL korenia

80 g masla

6 PL strúhanky

10 PL olivového oleja

Postup prípravy:

Krajce chleba namočte do vody, alebo do mlieka. Nechajte ich 10 minút a potom len vodu vyžmýkajte.

Kuracie prsia si nakrájajte na menšie plátky a prebehnite ich cez mlynček na mäso. Mäso zmiešajte v miske s chlebom, buchnite doň dve vajcia a všetko spolu premiešajte. Pridajte soľ a korenie. Hotovú zmes rozdeľte na 8 rovnakých dielov. Z masla nakrájajte rovnaký počet plátkov.

Kus mäsa roztlačte dlaňou na doske, do stredu dajte plátok masla a potom okraje spojte, ako aby ste maslo zabalili. To zabezpečí fantastickú šťavnatosť a chuť fašírky.

Celú fašírku potom obaľte v strúhanke a ukladajte na tácku vedľa seba. Keď máte pripravené všetky fašírky, dajte ich do mrazničky na 20 minút stuhnúť.

Potom si v panvici ohrejte olej, fašírky z mrazničky vyberte a smažte ich klasicky z oboch strán niekoľko minút. Pripravené budú, keď bude kôrka zlatisto-červená.

Potom ich preložte na pekáč a dajte piecť do rúry vyhratej na 200 stupňov na 10 minút. Po rozkrojení sa roztopené maslo vyleje na tanier. Prajeme dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

zdroj: sovkusom.ru

You Might Also Like