Chutné cesnakové zemiaky s maslom a bylinkami!

Existuje veľa úžasných pokrmov, ktoré sa dajú pripraviť z obyčajných zemiakov. My si dnes spoločne ukážeme taký o ktorom ste pravdepodobne ešte nepočuli. Uvidíte, že si ho ale zamilujete po prvom ochutnaní. Kombinácia cesnaku byliniek a chrumkavých zemiakov je priamo dokonalá. Presvedčte sa sami!

Ingrediencie:
– 7 zemiakov
– 125 g masla
– 6 lyžicou strúhaného syra
– 2 lyžice. kyslej smotany
– 4-5 strúčikov cesnaku
– 4 lyžice krájané petržlenovej vňate

Postup:


1) Najskôr si umyjeme zemiaky. Teraz varíme zemiaky do mäkka.

2) Medzitým čo sa nám zemiaky varia, si pripravíme cesnakovou omáčku.

3) V mise si zmiešame maslo, smotanu, cesnak, petržlenovú vňať a syr. Môžeme dochutiť soľou.

4) Po uvarení si zemiaky nakrájame poludnie.

5) Plátky zemiakov si dáme na vymastený plech a potrieme si každý kus cesnakovou omáčkou.

6) Teraz už len pečieme na 220 stupňov po dobu 10-15 minút.

Máme hotovo! Dobrú chuť!

Tieto chrumkavé cesnakové zemiaky sú proste dokonalé! Zdieľajte recept aj s vašimi priateľmi!

You Might Also Like